Dietètica la Bona Salut
Dietètica la Bona Salut

Herboristeria

 

ANÍS VERD (Pimpinella anisum)- Ajuda a fer la digestió i a expulsar gasos. Descongestiona les vies respiratòries i expulsa les mucositats. Alleuja els dolors menstruals. Per infeccions urinàries com la cistitis. Es pot donar als nadons en cas de còl·lic. Augmenta la secreció de llet materna.

ARÇ BLANC (Crataegus monogyna Jacquin)- Per problemes cardíacs. Afavoreix el reg sanguini del cervell. Regula la pressió arterial. Diurètic. Cardiotònic. Sedant. Antiespasmòdic. Per depresions lleus.

ÀRNICA (Arnica Montana)- Rubefaent. Antiinflamatòria. Analgèsica. Per cops, distensions musculars, esguinços, estries, dolors musculars. No utilitzar sobre ferides obertes.

BERBENA (Verbena officinalis)- Calma els dolors de caràcter nerviós i muscular. Per migranyes, neuràlgies, lumbàlgies, dolors menstruals i menopàusics. Contra l'estrès i l'ansietat.

BOLDO (Peumus boldus Molina)- Digestiva i protectora del fetge. Afavoreix la secreció de la bilis. Contra la migranya. Per infeccions urinàries com la cistitis.
No pendre'n durant l'embaràs i l'alletament.

CALÈNDULA (Calendula officinalis)- Protectora hepàtica. Vulnerària. Per problemes dermatològics. Regenaradora. Per picades. Cicatritzant, fungicida, antiinflamatòria, emenagoga.

CAMAMILLA (Chamomilla recutita)- Per transtorns intestinals i diarrees. Carminativa. Sudorífica i calmant en cas de grip. Per inflamació de les vies urinàries. Sedant. Per netejar ferides que costen de curar.

CUA DE CAVALL (Equisetum arvense)- Diurètica. Per infeccions urinàries moderades. Remineralitzant. Indicada en casos de reumatisme, tendinitis, gota. Per netejar ferides. És hemostàtica. Regenera ungles fràgils.

DENT DE LLEÓ (Taraxacum officinale Weber)- Neteja l'organisme d'agents tòxics. És diurètica. Actua sobre la vesícula i els ronyons, facilitant l'orina i l'eliminació de toxines. Per la cistitis i uretritis. Depurativa. Per els hipertensos, malalts de gota, sobrepès per retenció de líquids. Digestiva, laxant suau. Per impureses de la pell (grans, acnè, urticàries, etc).

ECHINACEA (Echinacea purpurea)- Immunoprotectora. Per prevenció i tractament de malalties respiratòries agudes o cròniques i malalties víriques. Anticancerígena. Antibiòtica.

ESTÈVIA (Stevia rebaudiana)- Antiàcida, antibacteriana bucal, antidiabètica, cardiotònica, antibiòtica. És digestiva, diurètica, hipotensora i millora el metabolisme absorbint la grassa. Contraresta la fatiga. Molt preuada com edulcorant alternatiu al sucre.

EUCALIPTUS (Eucaliptus globulus Labill)- Indicat en casos de refredat, grip, sinusitis, faringitis, laringitis i bronquitis. És un complement per el tractament de l’asma. Rebaixa la febre. En ús extern, alleuja el dolor reumàtic i accelera la cicatrització de ferides.

FARIGOLA (Thymus vulgaris)- Expectorant i antisèptica de les vies respiratòries. Per la congestió nassal, refredats, grips, tos, sinusitis. Digestiva. Per infeccions de la boca. També és utilitzada com a condiment.

FONOLL (Foeniculum officinale)- Digestiu (el poden prendre els nadons barrejat amb l’aigua del biberó). Hipocolesterolemiant i antidiabètic. Anticel·lulític i contra l'obesitat. Antiasmàtic.

GINEBRÓ (Juniperus cumminus)- Indicat en casos de retenció d’orina i inflamació de les vies urinàries. Digestiu, aperitiu, carminatiu, expectorant. Per baixar la tensió arterial quan és d’origen renal. Depuratiu. Calma el dolor reumàtic i muscular.

HIPÈRIC (Hipericum perforatum)- És sedant, antidepressiu i colagog. Per la gastritis, les úlceres gàstriques i les duodenals. Antiinflamatori del fetge i dels ronyons. Per les afeccions ginecològiques.

LLORER (Laurus nobilis)- Excel·lent per condimentar guisats de carn, peix, estofats, caldos, llegums i per adobar olives. És tònic i estimulant digestiu. Contra l'acidesa d'estómac. Antirreumàtic. Per afeccions respiratòries.

LLI (Linum usitatissimum)- Per transtorns gàstrics i estomacals com l'acidesa i els còlics. Per les inflamacions respiratòries i urinàries. Laxant. Antidiabètic.

MALVÍ (Althaea officinalis)- Protector i reparador de les vies respiratòries i urinàries. Expectorant. Contra l’asma. Contraresta l’acidesa d’estòmac. Per gastritis, úlceres duodenals, colitis i síndrome de colon irritable. Laxant suau.

MARDUIX (Origanum majorana)- Contra els transtorns digestius, estimula la producció de bilis. Estomacal. Carminativa. Sedant del sistema nerviós. Excel·lent planta condimentària.

MENTA (Menta piperita)- Tònica i estimulant (actua sobre els nervis sensitius). Carminativa per diarrees, vòmits i nàusees. Digestiva. Colagoga. Afavoreix l'assimilació dels aliments.

MILFULLES (Achillea Millefolium)- Antiinflamatòria. Antiespasmòdica. Per transtorns digestius. Estimula la secreció dels sucs gàstrics i la bilis. Per regular la menstruació, per paliar la tensió premenstrual. Estimulant sanguínia en casos de varius, flebitis i hemorroides.

NEPETA (Nepeta cataria)- Per el mal de cap i transtorns de caire nerviós. És sedant i emenagoga. Estimula la digestió. Diurètica i colagoga. Per malalties ginecològiques.

ORENGA (Origanum vulgare)- És desinfectant, expectorant i antiespasmòdica. Per transtorns gàstrics o biliars. Per el cansament nerviós i falta de to vital. Excel·lent per aromatizar els cuinats.

POLIOL (Mentha polegium)- Digestiu, carminatiu, colagog i emenagog. Indicat en casos de grip.

REGALÈSSIA (Glycyrrhia glabra)- Protegeix les mucoses respiratòries i digestives. Ajuda a cicatritzar les úlceres gàstriques. Alleuja l'acidesa d'estómac i facilita el bon funcionament dels intestins. Per l'estrenyiment, la hipotensió, la sensació de debilitat i l'esgotament. També és utilitzada per millorar el gust d'algunes infusions.

ROMANÍ (Rosmarinus officinalis)- S’utilitza en casos d’hipotensió i circulació perifèrica insuficient. És colagog i colerètic, diurètic, emenagog i carminatiu. Excel·lent per condimentar. Desperta l’agilitat mental.

SAJOLIDA (Satureja hortensis)- Per transtorns gastrointestinals. Carminativa, antidiarreica, antihelmítica. Reconstituent i per problemes ginecològics. Afrodisíaca. Molt preuada com a planta condimentària.

SÀLVIA (Salvia officinalis)- Antiinflamatòria de les vies respiratòries superiors. Per la diarrea. És antisudorífica. Normalitza la menstruació. Antiglucemiant.

SHISO (Perilla frutescens)- És antiinflamatòria i antialèrgica. Per problemes respiratoris: refredats, grips, asma, etc. És conservant. Lleument sedant.

TARONGINA (Melissa officinalis)- Carminativa, eupèptica, estimula la secreció biliar. Tranquilitzant en cas d'insomni, vòmits o dolors de caràcter nerviós.

TIL·LA (Tila platyphillos Scopoli)- Sedant. Per l'ansietat, els nervis i l'insomni. Per la hipertensió arterial quan és d’origen nerviós. Indicada per el mal de cap, la irritabilitat, l'estrés i la indigestió. Diurètica, desintoxicant, pel reuma, refredats i grips suaus.

ULMÀRIA (Filipendula ulmaria)- Analgèsica i antiinflamatòria. Per inflamacions reumàtiques, torticolis, ciàtiques, lumbàlgies i mal d'esquena. Diurètica, depurativa i tonificant. Per grips. És febrífuga i sudorífica.

VALERIANA (Valeriana officinalis)- Sedant, relaxant muscular en cas de contractures, esquinços i lumbàlgies. Hipotensora, analgèsica per dolors menstruals i per la menopausa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANSIETAT- Tarongina, hipèric, arç blanc, anís verd i valeriana.

ASTÈNIA- Romaní, menta i sajolida.

COLESTEROL- Bardana, dent de lleó, prunella i estèvia.

CIRCULACIÓ- Dent de lleó, bossa de pastor i estèvia.

DIABETEIS- Estèvia, arç blanc, sàlvia i olivera.

DEPURATIVA- Dent de lleó, card marià i arrel de bardana.

DOLOR MENSTRUAL- Milfulles, sàlvia, cua de cavall i tarongina.

GASTRITIS- Lli, cua de cavall, sàlvia, camamilla i anís verd.

GENIVES INFLAMADES- Sàlvia, farigola i cua de cavall.

HEPÀTIQUES- Boldo, card marià, dent de lleó, bardana i calèndula.

HIPOTENSORES- Estèvia i arç blanc.

INSOMNI- Nepeta, valeriana, flor de taronger amarg i tarongina.

LAXANT- Saragotana, cua de cavall, dent de lleó, lli, menta i regalèssia.

MIGRANYA- Espígol, camamilla, maria lluïsa i tarongina.

REFREDAT- Hisop, anís verd, farigola, sàlvia, shiso i malví.

RELAXANT- Tarongina, berbena i bergamota.

TONIFICANT- Romaní, menta i bergamota.

OLI DE CALÈNDULA, CAMAMILLA I PASTANAGA- És antisèptic, vulnerari, regenerador de la pell i antiinflamatori. Per cremades i picades.

OLI DE FULLES D'OLIVERA- És Antioxidant, hipotensor, vasodilatador, cardiotònic i antiinflamatori.

OLI D'HIPÈRIC / OLI DE COPS- És Antiinflamatori i antibiòtic, suavitzant per les pells sensibles. Per l'acné, cremades i cops. Millorar la circulació capilar.

OLI DE LAVANDA- Per picades, cefalees i migranyes de caire nerviós. Per massatges. És relaxant.

OLI DE ROMANÍ- Especialment indicat per fer massatges tonificants. Pel cansament de cames i el dolor articular.

OLI DE RUDA- Per lumbàlgies, dolors articulars, cansament i per netejar el cos d'influències negatives.

CREMA DE KARITÉ, ALOE VERA I CALÈNDULA- Hidrata, nodreix i suavitza la pell.

CREMA DE KARITÉ, CACAU, OLIS DE PASSIFLORA INCARNATA I SHISO- És relaxant, antial·lèrgica, nutritiva i hidratant.

UNGÜENT DE CALÈNDULA- Antisèptic, regenerador de la pell i antiinflamatori. Per cremades.

UNGÜENT DE CONSOLDA I CAIENA- Pel dolor i inflamació articular, lumbàlgies, torçats, fractures i torticolis.

UNGÜENT DE CONSOLDA I MENTA- Pel dolor i inflamació dels tendons, morats, torçats, fractures, ferides, hemorroides, torticolis i problemes de la pell.

UNGÜENT DE LAVANDA- Per cefalees i migranyes, dolors articulars, picades d'insectes i per massatges relaxants. Suavitza la pell.

TINTURA ANTISÈPTICA / CICATRITZANT- Per talls, ferides, cremades, cops (primers auxilis).

TINTURA D'ARTEMISSA ANNUA- Té efecte antimalàric i antineoplàsic. S'usa en tractaments de càncer de pulmó, de pròstata, leucèmia i altres cèl·lules cancerígenes. Per la migranya.

TINTURA DE BARDANA- És depurativa. Estimula el fetge i la secreció biliar. Sudorífica. Hipoglucemiant. Per el tractament de l'acné, grans, forúnculs i eccemes.

TINTURA D'ECHINACEA- Estimula el sistema inmunològic. Per problemes respiratoris, infeccions, debilitat, problemes digestius i inflamació de músculs i tendons.

TINTURA DE PASSIFLORA INCARNATA- Per l'insomni. Provoca un son natural i reparador. Analgèsica. Pel nerviosisme, ansietat, migranya i palpitacions. 
No prendre'n durant l'embaràs i l'alletament.

 

Informació extreta de la pàgima www.florsiplantesmedicinals.com

Contacte

dieteticalabonasalut.com
C/Mayor, 52
08788 Vilanova del Camí

Telèfon: 938051858 938051858

 

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© dieteticalabonasalut.com